0318 - 27 03 02

Hovenier in Utrecht nodig?

Bamboe verwijderen in Utrecht

Bamboe is prachtig, maar sommige soorten kunnen ook ontzettend woekeren. Is uw tuin overgroeid en wilt u de bamboe laten verwijderen? Bij Klaproos Tuinen B.V. verwijderen we de bamboe in zijn geheel tegen een voordelig tarief.

Voor hulp in Utrecht belt u naar 0318 - 27 03 02. U kunt ook vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij hebben alle middelen in huis om de bamboe milieuvriendelijk weg te halen.

Woekerende Bamboe

Bamboe groeit ontzettend snel. Dat maakt deze plant ook zo populair. Binnen no time heeft u een dichtbegroeide bamboehaag of een leuk beschut plekje in de tuin. Tegelijkertijd kan deze eigenschap bij sommige soorten ook voor problemen zorgen.

Bamboe is te onderscheiden in woekerende en niet-woekerende soorten. De niet-woekerende soorten worden minder groot en groeien praktisch niet buiten de plek waar ze worden geplant. De woekerende soorten daarentegen proberen zich juist zoveel mogelijk te verspreiden.

Als u een woekerende bamboe niet begrensd met een provisorische of daarvoor ontwikkelde wortelbegrenzer kunnen ze de hele tuin overnemen. Ondergronds staan ze namelijk nooit stil. De ondergrondse structuur van de bamboe bestaat uit zogenoemde rhizomen, dikke wortelstokken waar steeds weer nieuwe scheuten uit naar boven groeien.

Bamboe verwijderen; een klein beetje bestrijden helpt niet

Bamboe heeft de neiging om zoveel mogelijk grondoppervlak te bestrijken om te overleven. Er zijn wel situaties bekend waarbij de bamboe vanuit een tuin onder wegen doorgroeide.

Door hier en daar een stronk af te knippen of een rhizoom uit de grond te trekken raakt u de bamboe dan ook niet kwijt. Het is waarschijnlijker dat de plant zich uitgedaagd voelt en een groeispurt inzet om de verloren delen weer terug te winnen.

Bamboe milieuvriendelijk verwijderen in Utrecht

Zolang het ondergrondse gedeelte van de bamboe in tact blijft zullen er altijd nieuwe scheuten blijven opkomen. Het is dus zaak om de bamboe in zijn volledigheid te verwijderen.

Zelf de bamboe uitgraven met een spade is een vrijwel onmogelijke klus, zeker wanneer de plant zich op een grotere diepte door grote delen van uw tuin heeft verspreid. Ook is het niet ondenkbaar dat u per ongeluk een wortelstok over het hoofd ziet en de bamboe na een aantal weken vrolijk op allerlei plekken weer opkomt.

Wilt u zich de frustratie en de arbeid besparen? Dan kunt u het bamboe verwijderen ook aan een hoveniersbedrijf overlaten. Ons hoveniersbedrijf beschikt over speciale machines als frezen en kleine kraantjes om de wortels in zijn geheel uit te graven, onschadelijk te maken en af te voeren.

Er zijn ook mensen die chemische middelen inzetten om te voorkomen dat planten of bomen opnieuw uitlopen. Dat willen we u ten strengste afraden. Enerzijds omdat het lang niet in alle gevallen effectief blijkt en anderzijds omdat het erg schadelijk is voor het milieu en het bodemleven van uw tuin.

Contact met Klaproos Tuinen B.V. in Utrecht voor bamboe verwijderen

Was die snel groeiende bamboe eerst nog leuk maar loopt het inmiddels flink uit de hand? En wilt u er wel vanaf? Schakel in Utrecht dan Klaproos Tuinen B.V. in voor het verwijderen van de bamboe. Bel ons op 0318 - 27 03 02 of vraag een offerte aan via het contactformulier.

Binnen de kortste keren heeft u uw tuin terug. Wij hebben alle machines in huis om de bamboe definitief en milieuvriendelijk te verwijderen. We hanteren een hele competitieve prijs, laten uw tuin weer piekfijn achter en voeren alle rotzooi netjes af.

 
 

Ons werkgebied

Utrecht, Vleuten-De Meern, Houten, Hilversum, Amersfoort, Zeist, Veenendaal, Nieuwegein, Arnhem, Ede en Barneveld.

Waarom Klaproos Tuinen?

  • Tuinarchitect én hoveniersbedrijf
  • Specialist in het landlevengevoel
  • Gratis schetsontwerp bij tuinaanleg

Maak een afspraak

Uw hovenier is u graag vakkundig en snel van dienst. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Maak direct een afspraak door te bellen naar 0318 - 27 03 02.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]
Image
Aanleg/ontwerp: Geheel nieuwe tuinaanleg en/of tuinontwerp
Onderhoud: Snoeien, boomverzorging en ander seizoensonderhoud
Renovatie: Deelprojecten zoals een nieuwe schutting, vijver of bestrating

Diensten

Hoofdvestiging