0318 - 27 03 02

Hovenier in Utrecht nodig?

Kleine tuin aanleggen

Veel woningen in het centrum van Utrecht en omliggende stadswijken hebben relatief kleine tuinen, ook wel stadstuinen genoemd. Men denkt vaak dat ze hier niet heel veel mee kunnen, maar niets is minder waar. Door gebruik te maken van een goed ontwerp met verschillende elementen en hoogtes kunnen wij ook een perfecte kleine tuin aanleggen waarin u het gevoel van een grotere tuin krijgt. U heeft bij ons de keuze uit volledig maatwerk, maar voor kleine tuinen hebben wij ook een apart concept bedacht, de zogeheten stijltuinen. Hierbij heeft u de keuze uit verschillende ontwerpen die wij voor u kunnen aanleggen binnen één dag. U heeft hiervan dus geen overlast en kunt aan het einde van de dag direct genieten van uw nieuwe tuin. Zo lang de materialen niet veranderen kunnen wij de indeling kosteloos voor u aanpassen. Een voorbeeld van de verschillende ontwerpen kunt u hieronder bekijken.

Tuinaanleg Utrecht: Rome

Wanneer u op zoek bent naar een moderne tuin die groen is, maar ook twee terrassen heeft zodat u altijd in de zon of de schaduw kan zitten, dan is tuinaanleg Utrecht met tuin Rome de perfecte keus voor u. Deze tuin is omringt met groen en bevat bovendien een vijver! Qua sierbestrating werken we met licht-en donkergrijs, waardoor u een heel natuurlijke en moderne uitstraling krijgt. Doordat de tuin uit drie delen lijkt te bestaan oogt deze een stuk langer.

tuinaanleg rome
tuinontwerp rome

Hierbij krijgt u:

 • Grondwerkzaamheden, uitgaande van nieuwbouw
 • Bestrating; dikformaat klinkers en abbey stones
 • Verhoogde vijver met stapelelementen
 • Terras achterin van basaltsplit
 • Wintergroene taxushagen
 • Beplanting passend bij uw stijl en tuinligging
 • Twee dakbomen
 • Afwerking met bemeste tuinaarde

Optioneel bij deze tuin:

 • Basaltsplit, grind of boomschors i.p.v. tuinaarde
 • Kunststof antraciet potten
 • Antraciet tegels van 60 cm x 60 cm
 • Erfafscheiding
 • Overkapping of veranda
 • Tuinverlichting

Kleine tuin aanleggen Utrecht

Heeft u een keuze kunnen maken uit één van de bovenstaande ontwerpen? Dan komen we graag bij u langs om alles door te spreken voordat we aan de gang gaan. Wilt u liever een tuin die helemaal afgestemd is op uw wensen? Dan komt onze tuinarchitect bij u langs en ontwerpen wij een tuin op maat en gaan wij vervolgens uw kleine tuin aanleggen in Utrecht.

Kleine tuin aanleggen maatwerk

Heeft u een kleine tuin in Utrecht dan heeft u vast al eens op Pinterest gezocht naar kleine tuin ideeën, maar hoe verwerkt u deze nou in uw eigen tuin? Wij kunnen ook bij u langs komen voor een kleine tuin aanleggen als maatwerk. Onze tuinarchitect komt dan bij u langs om uw ideeën, wensen en stijlvoorkeuren door te spreken. Ook neemt hij een kijkje in uw tuin om vast wat inspiratie op te doen. Wanneer alles geïnventariseerd is gaan wij voor u aan de tekentafel zitten. Wij verwerken dan alles tot een mooi ontwerp. Natuurlijk denken we met u mee en dragen wij ook mogelijkheden en oplossingen aan. Wanneer we het eerste ontwerp af hebben gaan we weer met u om tafel zitten om deze te bespreken. Zo kunnen we de laatste wijzigingen doorspreken en mocht u intussen op nieuwe ideeën en wensen zijn gekomen kunnen we die direct verwerken. Wij kunnen zelfs een 3D ontwerp voor u maken! Zo ziet u het ontwerp vast tot leven komen en kunt u kijken of deze aan de verwachtingen voldoet.

Kleine tuin aanleggen mogelijkheden

Wanneer u een kleine tuin heeft hoeft u niet direct in beperkingen te denken. Ook bij een kleine tuin aanleggen hebben we vele mogelijkheden. Zelfs een vijver, jacuzzi of veranda is mogelijk. Juist door gebruik te maken van verschillende elementen, materialen en hoogteverschillen kunnen we uw kleine tuin optisch vergroten. Ook wanneer u een pergola, overkapping of klein zwembad wilt is dit mogelijk.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van kleine tuinen aanleggen in Utrecht? Bel dan met onze hoveniers op 0318 - 27 03 02 of vul ons contactformulier in. Wij komen graag met u in gesprek en gaan met liefde de uitdaging aan om van uw kleine tuin een droomtuin te maken. We kunnen namelijk met zekerheid zeggen dat ons dit gaat lukken. Met ruim 20 jaar ervaring in tuinaanleg en vakmensen die hierin gespecialiseerd zijn kunnen wij iedere klus op het gebied van tuinaanleg en dakterrassen voor u uitvoeren.

 
 

Ons werkgebied

Utrecht, Vleuten-De Meern, Houten, Hilversum, Amersfoort, Zeist, Veenendaal, Nieuwegein, Arnhem, Ede en Barneveld.

Waarom Klaproos Tuinen?

 • Tuinarchitect én hoveniersbedrijf
 • Specialist in het landlevengevoel
 • Gratis schetsontwerp bij tuinaanleg

Maak een afspraak

Uw hovenier is u graag vakkundig en snel van dienst. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Maak direct een afspraak door te bellen naar 0318 - 27 03 02.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]
Image
Aanleg/ontwerp: Geheel nieuwe tuinaanleg en/of tuinontwerp
Onderhoud: Snoeien, boomverzorging en ander seizoensonderhoud
Renovatie: Deelprojecten zoals een nieuwe schutting, vijver of bestrating

Diensten

Hoofdvestiging